Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Accordeon, maar dan anders !

Bij het virtuoze accordeonduo TOEAC is het café aan de haven verder verwijderd dan ooit. En ze vallen ermee op! TOEAC geeft concerten in binnen en buitenland en waren te horen en te zien in verschillende tv- en radioprogramma’s waaronder ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Vrije Geluiden’. Hun eigen arrangementen zorgen voor hun unieke, subtiele stijl. Ook zoekt het duo naar andere expressievormen. Daarvoor werken zij samen met schrijvers, beeldend kunstenaars en dansers waaronder Kader Abdollah, Regina van Berkel, Barbara van Loon en duo Strijbos/van Rijswijk.

In het programma `Accordeon, maar dan anders!' speelt TOEAC muziek van Edvard Grieg, Maurice Ravel, Piotr Tchaikovsky en een nieuw werk van Ad Wammes. 

Renée Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium bij Ronald van Overbruggen en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen bij de professoren Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij hun Master behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de ’solistenopleiding’ af. Het duo behaalde prijzen op o.a. het Novam-accordeonconcours, het Prinses Christina Concours, Grand Prix International (Frankrijk), Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië), een finaleprijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een finaleplaats bij Dutch Classical Talent en de Legatkonkurrence (Denemarken).

4e verdieping

Accordeon, maar dan anders! Accordeon, maar dan anders! - fotograaf:Wijzenbeek
Bibliotheek Den Haag