• Artikelen

Groot Haags Kinderdictee in Haagse bibliotheken

Maandag 25 april testen leerlingen uit groep 8 van deelnemende Haagse basisscholen hun kennis van de Nederlandse taal bij het Groot Haags Kinderdictee. Dat gebeurt van 9.00 - 12.00 uur in een van de Haagse wijkbibliotheken en op basisscholen in de stad.

Het dictee is geschreven door Leuntje Aarnoutse en gaat over het jaar van het Boek. Iedere deelnemer ontvangt een pen en na afloop een oorkonde.

Finale

De groepswinnaars van elke deelnemende groep 8 doen op dinsdag 14 juni van 13.00 – 15.30 uur mee aan de finale in de raadszaal van het Haagse stadhuis. Schrijfster Anna Woltz leest dan het door haarzelf geschreven dictee voor. De uiteindelijke winnaar ontvangt 200 euro aan boekenbonnen voor de schoolbibliotheek en een leuke prijs voor zichzelf.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Helma Wigmans, hoofd afdeling Educatie Bibliotheek Den Haag via helma.wigmans@denhaag.nl