Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?

1. Om uw lidmaatschap op te zeggen hoeft u helemaal niets te doen. Als u de acceptgiro voor de nieuwe contributieperiode (van een jaar) niet betaalt dan wordt uw bibliotheekpas automatisch geblokkeerd. Hierna ontvangt u nog wel een (automatisch toegezonden) herinnering maar deze kunt u negeren. Met de geblokkeerde pas kan niet meer geleend worden.

2. Als u per automatische incasso de jaarlijkse contributie betaalt dan moet u de afgegeven machtiging intrekken met een kaart ‘intrekking machtiging’ (te verkrijgen bij uw bank of online via de website van uw bank). De ingevulde kaart kunt u naar de bibliotheek sturen:

t.a.v. de afdeling Financiën
2500 DP Den Haag

of

de kaart af te geven aan de balie van één van de Haagse bibliotheken. Daarna wordt de machtiging door ons ingetrokken.

Let er bij het beëindigen wel op u dat u geen geleende materiaal meer thuis heeft of nog een saldo te betalen heeft. U kunt dit nakijken door in te loggen in Mijn bibliotheek.