• Artikelen

Met het oog op de verkiezingen

In samenwerking met 23 Nederlandse cartoonisten organiseert het Persmuseum en de Bibliotheek van 20 februari t/m 14 maart een digitale expositie over de komende verkiezingen. Deze is te zien bovenaan de roltrap op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Hoe zien de tekenaars het verkiezingscircus?

Wij verwachten een vloedgolf aan hilarische, cynische, kritische, beschouwende, satirische en surrealistische beelden. Een selectie is dagelijks te zien op de beeldschermen in het Persmuseum in Amsterdam, Perscentrum Nieuwspoort en de Centrale Bibliotheek in Den Haag, Beeld en Geluid in Hilversum en het Zentrum fur Niederlande Studien in Munster.

Op de avond van de verkiezingsuitslag maakt  de jury van de Kunstcommissie Nieuwspoort, samen met journalist Wilco Boom en fotograaf Bart Maat, bekend wie de winnaar is met de beste tekening.

Tom Janssen Tom Janssen