Over schilder Jan van Ravesteyn

Liefhebber van schilderkunst? Dan hebben we een aanrader! In het Haags Historisch Museum is een tentoonstelling, gewijd aan de schilder Jan van Ravesteyn (ca. 1572-1657). Hij was in de 17de eeuw een van de belangrijkste portretschilders van Den Haag. Saskia Kuus schreef een boekje over hem en is medesamensteller van de tentoonstelling. Zij vertelt op vrijdag 17 februari in een lezing over zijn werk en zijn leven. U bent welkom in bibliotheek Nieuw Waldeck!

Portretschilder
Jan van Ravesteyn was een gerenommeerd portretschilder. Hij kreeg eervolle opdrachten van onder meer prins Maurits, het stadsbestuur, de schutterij en rijke particulieren. De beroemde hofschilder Anthony van Dyck maakte zelfs een portret van hem.

Over Saskia Kuus
Saskia Kuus studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Leiden en publiceerde onder andere over 17de-eeuwse kinderportretten en kleding van schutters. Ook schreef zij Jan van Ravesteyn een Haagse portretschilder, een publicatie die in november is verschenen.

Tentoonstelling
De tentoonstelling Gezichten van de Gouden Eeuw - portretten van Jan van Ravesteyn is tot en met 9 april 2017 te zien in het Haags Historisch Museum.

Reserveren
Wilt u deze interessante lezing bijwonen? Reserveer dan van tevoren een plaats, via e-mail, telefoon of persoonlijk.

portret van Jacob van Brouckoven portret van Jacob van Brouckoven - fotograaf: Met dank aan het Haags Historsch Museum