Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over lidmaatschappen, over lenen en andere zaken. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u geselecteerd. Klik in het onderstaande overzicht op uw vraag voor een antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag met behulp van dit formulier.

Lidmaatschap

Hoe verleng ik mijn lidmaatschap?

Als uw lidmaatschap afloopt, krijgt u een acceptgiro thuisgestuurd. Maakt u gebruik van automatische incasso, dan verlengen wij het lidmaatschap automatisch.

Hoe word ik lid?

Informatie over lid worden kunt u vinden onder Lenen > Lid worden van de Bibliotheek.


Hoe kan ik betalen via de betaalautomaat?

Contributie, leengeld of plusgeld betalen, of afrekenen voor een reservering? Dat kan alleen met uw bibliotheekpas. U betaalt niet meer aan bibliotheekmedewerkers, maar aan de betaalautomaat. Ook bezoekers die bijvoorbeeld gebruik willen maken van internet, betalen via de betaalautomaat. Na betaling krijgen ze een bon waarmee ze naar de medewerker kunnen. Gemakkelijk voor leners en veilig voor de bibliotheek zelf, want er is geen geld meer in omloop. Hoe werkt het?

Betalen aan de betaalautomaten
U betaalt aan de betaalautomaat een bedrag om een tegoed op te bouwen, of om een openstaand saldo te betalen. Beide, tegoed en openstaand saldo, worden geregistreerd in het bibliotheeksysteem. Er komt dus geen geld op uw bibliotheekpas te staan.

De betaalautomaat is herkenbaar aan de naam ‘PayStation’. In de Centrale Bibliotheek vindt u de betaalautomaten op de begane grond en op de derde en vierde verdieping. Ook in alle wijkbibliotheken staan betaalautomaten.

Hoe werkt het?
Wilt u tegoed op uw naam zetten of een openstaand saldo betalen, leg dan de bibliotheekpas op de paslezer van de betaalautomaat en betaal een bedrag (max. € 50).

Betaalmiddelen
De betaalautomaat op de begane grond in de Centrale Bibliotheek en in de wijkbibliotheken accepteert zowel contant geld als betaling met een bankpas. Bij de betaalautomaten in de Centrale Bibliotheek op de derde en vierde kunt u alleen met een bankpasje betalen. Chippen is niet mogelijk.

Tegoed bekijken
Als u wilt weten hoeveel tegoed u op uw bibliotheekpas hebt staan, dan kunt u dit zien op de betaalautomaat, via ‘mijn bibliotheek’ op onze website (www.bibliotheekdenhaag.nl) of via een van de publiekspc’s.

Hulp nodig?

Hebt u nog iets meer uitleg nodig? Wij helpen u graag.

Rood staan
U kunt op dit moment nog maximaal € 2,50 rood staan. Het pasje wordt geblokkeerd als de schuld hoger is dan dit bedrag, of als u een openstaand saldo hebt ouder dan drie maanden. Het pasje wordt weer vrijgegeven als u het openstaande saldo hebt betaald aan de betaalautomaat.

Bibliotheekpas kwijt
Bent u uw bibliotheekpas kwijt, meld dit dan zo snel mogelijk aan een van de medewerkers van de bibliotheek. Die blokkeert het pasje om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van maakt. Tegen betaling ontvangt u een nieuwe pas. Kosten duplicaat bibliotheekpas.

Het tegoed dat u hebt opgebouwd staat in het bibliotheeksysteem opgeslagen en niet op uw bibliotheekpas. Het gaat dus niet verloren als u uw pas kwijt bent.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.

Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?

1. Om uw lidmaatschap op te zeggen hoeft u helemaal niets te doen. Als u de acceptgiro voor de nieuwe contributieperiode (van een jaar) niet betaalt dan wordt uw bibliotheekpas automatisch geblokkeerd. Hierna ontvangt u nog wel een (automatisch toegezonden) herinnering maar deze kunt u negeren. Met de geblokkeerde pas kan niet meer geleend worden.

2. Als u per automatische incasso de jaarlijkse contributie betaalt dan moet u de afgegeven machtiging intrekken met een kaart ‘intrekking machtiging’ (te verkrijgen bij uw bank of online via de website van uw bank). De ingevulde kaart kunt u naar de bibliotheek sturen:

Bibliotheek Den Haag
t.a.v. de afdeling Financiën
Postbus 12653
2500 DP Den Haag

of

de kaart af te geven aan de balie van één van de Haagse bibliotheken. Daarna wordt de machtiging door ons ingetrokken.

Let er bij het beëindigen wel op u dat u geen geleende materiaal meer thuis heeft of nog een saldo te betalen heeft. U kunt dit nakijken door in te loggen in Mijn bibliotheek.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt

Als u uw bibliotheekpas bent kwijt geraakt moet u dit zo snel mogelijk melden bij uw bibliotheek. Dit kan ook telefonisch gedaan worden. Uw pas wordt dan geblokkeerd, zodat er geen misbruik van kan worden gemaakt. U blijft immers verantwoordelijk voor materialen die met uw pas zijn geleend, ook als uw bibliotheekpas op het moment van lenen niet in uw bezit is.
Als u vervolgens een nieuwe pas aanvraagt moet u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. Aan het aanvragen van een duplicaatpas zijn kosten verbonden.

In de Centrale Bibliotheek kunt u voor een nieuwe bibliotheekpas terecht bij de klantenservice op de begane grond. In de wijkbibliotheken kunt u terecht bij het inlichtingenbureau. 

Klik hier voor een overzicht van geaccepteerde legitimatiebewijzen.

Adressen van de bibliotheken

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Adreswijzigingen moeten zo snel mogelijk worden doorgegeven aan de klantenservice. Hierbij is een legitimatiebewijs en een recent adresbewijs van het nieuwe woonadres verplicht.

In de Centrale Bibliotheek kunt u voor een adreswijziging terecht bij de klantenservice op de begane grond. In de wijkbibliotheken kunt u terecht bij de balie.

Let op: Als u uw adreswijziging per post doorgeeft of per e-mail wordt de adreswijziging verwerkt. Echter, de bibliotheekpas wordt dan direct geblokkeerd in afwachting van een recent adresbewijs van uw nieuwe adres en een geldige legitimatie dat u aan de balie toont.

Hoe kan ik overstappen naar een ander lidmaatschap?

Overstappen naar een ander lidmaatschap kunt u regelen bij de klantenservicebalie in de bibliotheek. U betaalt dan bij, of krijgt geld teruggestort op uw bankrekening.

Het is in het ons systeem niet mogelijk vooraf aan te geven dat u uw abonnement wilt wijzigen, bijvoorbeeld na afloop van uw huidig abonnement. Uw abonnement kan dus alleen per direct gewijzigd worden.


Filter op

Filteropties
Lidmaatschap (7)

 

Mijn Bibliotheek

Hoe kan ik inloggen in Mijn bibliotheek?
Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt in Mijn bibliotheek, dan bestaat uw PINcode uit een combinatie van de dag en het jaar van uw geboortedatum. Bijvoorbeeld: uw geboortedatum is 1 juni 1970. Uw PINcode is 0170. Daarna kunt u deze PINcode zelf wijzigen.
Hoe kom ik bij mijn persoonlijke gegevens?

Wanneer u ingelogd bent in Mijn Bibliotheek klikt u links in het menu op Mijn gegevens; daar kunt u uw contactgegevens bekijken.

Ik kan niet inloggen in Mijn bibliotheek

Het kan zijn dat uw account om één of meerdere redenen is geblokkeerd. Bijvoorbeeld na drie verkeerde inlogpogingen. Neem in dit geval contact op met de Klantenservice.

Ik ben mijn PINcode vergeten

Indien u de PINcode niet gewijzigd heeft is dit combinatie van de dag en het jaar van uw geboortedatum. Bijvoorbeeld: uw geboortedatum is 1 juni 1970. Uw PINcode is dan 0170.

Heeft u de code gewijzigd en bent u deze vergeten? Dan kunt u zich wenden tot de informatiebalie van de bibliotheek. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs wordt uw PINcode weer terug gezet.


Filter op

Filteropties
Mijn Bibliotheek (4)

 

E-books

Hoe kan ik e-books lenen?

Per 1 januari 2017 zijn de voorwaarden voor het lenen van e-books via bibliotheek.nl veranderd. De nieuwe voorwaarden gaan voor nieuwe leden in op het moment dat u lid wordt. Voor bestaande leden verandert er pas iets vanaf het moment dat u uw lidmaatschap verlengt.

De nieuwe voorwaarden staan hieronder beschreven.

Sterpas, Vriendenpas of een Digipas?
Uitleentermijn e-books: 3 weken
Maximaal aantal tegelijk te lenen e-books: 10
Maximum aantal e-books per jaar: onbeperkt

Basispas of een Jeugdpas?
Uitleentermijn e-books: 3 weken
Maximaal aantal tegelijk te lenen e-books: 6
Maximum aantal e-books per jaar: 6

Kleine Pas of een Maandpas?
Met een Kleine Pas of Maandpas is het niet mogelijk om e-books te lenen via bibliotheek.nl.

Meer informatie 
Hier vindt u een vraag en antwoord gedeelte dat u verder kan helpen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met een medewerker van uw bibliotheek, of stuur ons een e-mail via dit formulier.

Filter op

Filteropties
eBooks (1)

 

Lenen

Hoeveel mag ik lenen?

Bij de bibliotheek zijn verschillende bibliotheekpassen. Per pas verschilt het aantal titels dat u kunt lenen.


Maandpas
Maximaal 6 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series (tegen leengeld: muziek € 1,00 en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per maand)

Jeugdpas
Maximaal 15 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series(tegen leengeld: muziek € 1,00 en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)

e-books: max. 6 jeugd e-books lenen per keer (per jaar onbeperkt) en
6 e-books per jaar 'Lezen voor je lijst'.

Kleine Pas
Maximaal 6 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken of tijdschriften (tegen leengeld: € 0,25 per stuk) of
speelfilms, games, muziek of tv-series (tegen leengeld: muziek € 1, 00en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)

Basispas
Maximaal 12 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires,bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series(tegen leengeld: muziek € 1, 00en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-books: 6 e-books per jaar

Sterpas
Zonder leengeld maximaal 18 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-book: 10 e-books per 3 weken (onbeperkt per jaar)

Vriendenpas
Zonder leengeld maximaal 18 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken, tijdschriften,  speelfilms, games, muziek of tv-series
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-book: 10 e-books per 3 weken (onbeperkt per jaar)

 Kan ik materialen laten thuisbezorgen?
Meer informatie over thuisbezorgen
Wat als de Bibliotheek Den Haag niet heeft wat ik zoek?
U kunt materialen uit ander bibliotheken lenen. Kijk voor meer informatie bij Lenen uit andere bibliotheken.
Waar vind ik wat?

Alle informatie binnen handbereik
Met de online zoekfunctie op onze website kunt u onze informatie en collectie raadplegen.
Over ieder onderwerp: van Maya’s tot Manhattan, van Chopin tot chocola.
Hier een aantal handige functies:

  • U kunt een titel, één of meer woorden of een naam van een auteur, componist e.d. invoeren, om te zoeken.
  • De machine zoekt naar boeken, maar ook naar websites en in de archieven van Nederlandse kranten en tijdschriften. U krijgt de meest relevante resultaten in beeld.
  • In de rechterkolom kunt u een type of bron (‘boeken’ of ‘NRC Handelsblad’) selecteren. Zo verkleint u het aantal zoekresultaten.
  • Via de linkerkolom kunt u uw zoekopdracht bijstellen of een nieuwe zoekopdracht starten.

 

Wilt u in de Website of I-Bibliotheek zoeken dan kunt u dat selecteren.

Inspirerend
Aanvullende informatie over verschillende collecties. Maak een ontdekkingstocht en laat u inspireren of neem een kijkje op onze website onder de rubriek lenen bij onze collectie.

Zie bij plaatsingswijzer voor de Siso-indeling en genre etiketten.
Kan ik mijn materialen in een andere vestiging terugbrengen?

De geleende materialen zoveel mogelijk terugbrengen in de bibliotheek waar ze oorspronkelijk geleend zijn.

Wanneer moeten mijn geleende materialen terug?

Er zijn verschillende manieren om uit te zoeken wat de vervaldata zijn van de door u geleende materialen:

De uitleenbon
Bij het lenen van de materialen ontvangt u een bon waarop de vervaldata vermeld staan.

Via internet en zelfservice
Via onze website (in de bibliotheek of thuis) kunt u dit zelf opzoeken. Klik hiervoor op "Mijn bibliotheek -> inloggen" en log in. U kunt zien wat u nog thuis heeft, wanneer deze materialen terug moeten en of u nog geld moet voldoen.

Telefonisch/klantenservice
Tijdens de openingstijden kunt u dit navragen bij de klantenservice, 070-353 4455. Zorg dat u uw pasnummer bij de hand hebt voor een snelle afwikkeling.

Wanneer het om materialen gaat die geleend zijn uit ander bibliotheken dient u dat aan de bibliotheekmedewerker te vermelden.

Tijdens uw bibliotheekbezoek
En natuurlijk kunt u het tijdens uw bibliotheekbezoek ook navragen bij de klantenservicebalie.

 

 

Ik wil mijn geleende materialen verlengen

Via mijn bibliotheek
Thuis (via onze website) of in de bibliotheek (via de cataloguscomputers) kunt u zelf de door u geleende materialen verlengen.

Verlengen kan maximaal 2 keer, mits uw pas niet geblokkeerd en de titel niet gereserveerd is. Indien voor het te verlengen materiaal leengeld gerekend wordt, zal dit opnieuw betaald moeten worden.

Ga naar 'mijn bibliotheek'. Log in met uw klantnummer en pincode. Klik op de titel die u wilt verlengen en volg de instructie op het scherm.
De geleende materialen moet u één voor één verlengen.

Eventueel leengeld wordt op uw bibliotheekpas bijgeschreven. Via 'mijn rekening' kunt u uw saldo bekijken. Betalen kan bij een bezoek aan één van onze bibliotheken.Wat is gastlenen?

Vragen over gastlenen

1. Gastlenen
Wat is gastlenen?
Met een lidmaatschap van uw bibliotheek kunt u lenen bij alle andere bibliotheken in Nederland. U heeft een geldig lidmaatschap nodig dat gastlenen toestaat.

2. Geldig lidmaatschap
Is mijn lidmaatschap geldig?
Uw lidmaatschap is in principe geldig, behalve als het is verlopen, geblokkeerd of opgezegd. Vraag dit na bij uw eigen thuisbibliotheek.

3. Soort lidmaatschap
Is mijn lidmaatschap geschikt voor gastlenen? De meeste lidmaatschappen geven toegang tot gastlenen. Sommige (goedkopere) lidmaatschappen zijn uitgesloten. Vraag dit na bij uw eigen thuisbibliotheek. Let op: met een Kleine Pas kunt u geen gebruik maken van gastlenen

4. Inschrijven
Hoe vraag ik gastlenen aan?
Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek een geldig identiteitsbewijs en uw bibliotheekpas van uw eigen bibliotheek mee. Ga ermee naar de informatiebalie. De medewerker controleert uw pas op geldigheid en controleert uw identiteit. Als dit in orde is, wordt een bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor u aangemaakt. Hiermee kunt u meteen materialen lenen. 

5. Identiteitsbewijs meenemen
Waarom moet ik een identiteitsbewijs meenemen?
Ik ben toch al lid van een bibliotheek? De medewerker van de gastbibliotheek controleert uw identiteitsbewijs om zeker te zijn dat de bibliotheekpas van u is. Zo is altijd duidelijk wie welke materialen heeft geleend. 

6. Identiteitsbewijs, welk
Wat geldt als een geldig identiteitsbewijs?
Een geldig paspoort en geldige identiteitskaart, in sommige bibliotheken ook een geldig Nederlands rijbewijs. Vraag de gastbibliotheek vooraf welk document u moet meenemen. 

7. Lidmaatschap opzeggen
Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen bij mijn eigen bibliotheek, kan ik dan toch nog blijven gastlenen?
Nee, als u uw abonnement beëindigt, dan stopt ook de mogelijkheid om te gastlenen.

8. Overstappen naar ander lidmaatschap

Ik wil overstappen naar een ander lidmaatschap bij mijn eigen bibliotheek. Kan ik dan nog blijven gastlenen?

Veel lidmaatschap geven toegang tot gastlenen, maar niet alle. Dit kunt u het beste even navragen bij uw eigen thuisbibliotheek.

9. Verlengen gastlidmaatschap
Moet ik elk jaar gastlenen verlengen?
Zolang u lid blijft van de bibliotheek én uw abonnement geschikt is voor gastlenen, hoeft u niets te doen. Gastlenen wordt automatisch voor u verlengd. Sommige bibliotheken beëindigen een lidmaatschap als het lang niet meer gebruikt is. Dit kunt navragen bij uw gastbibliotheek.

10. In elke bibliotheek
Kan ik nu bij elke bibliotheek in Nederland gastlenen?
U kunt gastlenen bij alle openbare bibliotheken in Nederland.

11. In meerdere bibliotheken gastlenen
Mag ik in meerdere bibliotheken gastlenen?
Ja, u mag in meer gastbibliotheken gastlenen. U moet zich voor gastlenen wel bij het eerste bezoek aan elke gastbibliotheek apart even inschrijven.

12. Ook in België of Duitsland
Ik woon vlak bij de grens. Kan ik nu ook in België gastlenen?
Gastlenen kunt u in Nederland. Wellicht kunt u wel gewoon lid worden van een bibliotheek in België.

13. Kosten inschrijven
Wat kost het inschrijven van gastlenen?
In principe is gastlenen gratis. Sommige bibliotheken vragen voor een nieuwe pas inschrijfgeld (veelal is dat dan een paar euro). Informeer hiernaar bij de gastbibliotheek.

14. Kosten lenen
Wat kost het lenen met gastlenen?
Veel materialen kunt u gratis lenen. Voor sommige materialen kan een bedrag per uitlening gelden. Dit hangt af van de uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek. Informeer hiernaar bij de gastbibliotheek.

15. Hoeveel materialen lenen
Hoe kan ik zien hoeveel boeken ik kan lenen met mijn gastlidmaatschap bij de gastbibliotheek?
Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en kijkt daar naar Abonnementen of Leenvoorwaarden. Het aantal staat los van het aantal dat u in uw eigen thuisbibliotheek mag lenen.

16. Overzicht geleende materialen
Hoe kan ik zien hoeveel boeken ik heb geleend bij mijn gastbibliotheek?
Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en logt daar in.

17. Uitleentermijn
Hoe lang mag ik de materialen lenen?
De periode dat u materialen in huis mag hebben, hangt af van de uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek. U vindt deze op de website van de gastbibliotheek.

18. Verlengen
Hoe kan ik bij de gastbibliotheek verlengen?
Dit kunt u het beste even navragen bij uw gastbibliotheek. U vindt deze informatie ook op de website van de gastbibliotheek.

19. Reserveren
Hoe kan ik bij de gastbibliotheek reserveren?
Dit kunt u het beste even navragen bij uw gastbibliotheek. U vindt deze informatie ook op de website van de gastbibliotheek.

20. Elders ophalen
Kan ik materialen in mijn eigen bibliotheek reserveren en ophalen in de gastbibliotheek, of omgekeerd?
Dit is niet mogelijk, maar ook niet nodig, u kunt materialen ophalen bij de bibliotheek waar u ze hebt gereserveerd.

21. Waar inleveren?
Mag ik boeken die ik in een gastbibliotheek heb geleend, inleveren bij mijn eigen bibliotheek? En andersom?
Dit is nog niet mogelijk, u moet de geleende materialen inleveren bij de bibliotheek waar u ze hebt geleend. Op termijn wordt dit wel mogelijk gemaakt.

22. Inleverattentie
Kan ik ook voor de materialen uit de gastbibliotheek een inleverattentie krijgen?
Dit hangt af van de gastbibliotheek. Als de gastbibliotheek deze mogelijkheid aanbiedt, kunt u dit aanvragen bij de gastbibliotheek.

23. Te laat
Ik ben te laat met inleveren bij de gastbibliotheek. Wat moet ik nu doen?
Lever uw boeken of andere materialen zo snel mogelijk in bij de gastbibliotheek. De hoogte van de boete hangt af van de voorwaarden van de gastbibliotheek.

24. Hoeveel boete
Hoe kan ik zien hoeveel boete ik heb bij de gastbibliotheek?
Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en logt daar in.

25. Betalen met pas in gastbibliotheek
Kan ik betalen met de pas van mijn gastleenbibliotheek?
De bibliotheekpas is in principe niet bedoeld om mee te betalen. In uw gastbibliotheek gelden de regels van de gastbibliotheek.

26. Gratis internetten
Kan ik ook gratis internetten met mijn Gastleenpas in de gastbibliotheek?
Bij sommige bibliotheken kan iedereen gratis internetten, bij andere kost dat geld. Gastlenen staat daar los van, het regelt alleen het lenen.

27. Activiteiten
Kan ik in de gastbibliotheek activiteiten bijwonen tegen leden-tarief?
Nee, met gastlenen kunt u alleen materialen lenen in de gastbibliotheek. Wilt u activiteiten bijwonen die ook voor niet-leden toegankelijk zijn, dan kunt u deze natuurlijk wel bijwonen tegen het niet-ledentarief. Wilt u vaker activiteiten bijwonen in de gastbibliotheek, dan kunt u een compleet abonnement van deze bibliotheek overwegen.

28. Verhuizen
Ik ga verhuizen, hoe gaat dat met mijn gastleenabonnement?
Als u lid blijft van dezelfde bibliotheek, verandert er niets. U moet uiteraard wel uw nieuwe adres doorgeven. Als u lid wordt bij een andere bibliotheek, dan kunt u daar weer een abonnement nemen dat recht op gastlenen geeft. Daarna kunt u weer gastlenen bij uw gastbibliotheek (u moet zich daar wel opnieuw aanmelden).

29. Aanvragen
Ik wil een boek aanvragen bij een andere bibliotheek dan mijn thuisbibliotheek of gastbibliotheek, kan dat?
Gastlenen staat los van Aanvragen. Aanvragen doet u via uw eigen bibliotheek.

30. Vraag
Ik heb een vraag over gastlenen. Waar kan ik terecht?
Met een vraag kunt u altijd bij uw gastbibliotheek of thuisbibliotheek terecht.

31. Klacht
Ik heb een klacht over gastlenen. Waar kan ik terecht?
Met een klacht kunt u altijd bij uw gastbibliotheek of thuisbibliotheek terecht.

32. Gastbibliotheek
Waar vind ik informatie over andere bibliotheken?
Kijk op Bibliotheek.nl en vul in het zoekvenster de plaatsnaam in van de bibliotheek die u zoekt. Klik op de vestiging die u wilt bezoeken. Klik vervolgens op de link naar de website van de bibliotheek. U vindt hier onder meer het adres, de openingstijden, catalogus, uitleenvoorwaarden, activiteiten, enzovoorts.

Filter op

Filteropties
Lenen (8)

 

Reserveren

Waar kan ik de status van mijn reservering inzien?

U kunt in 'Mijn bibliotheek' zien wat de status van uw reservering is.

Hoe kan ik materialen reserveren?

Meer informatie over reserveren.

Filter op

Filteropties
Reserveren (2)

 

Klantenservice

Waar vind ik het rekeningnummer van de bibliotheek?

Al onze bedrijfsgegevens zijn te vinden onder bedrijfsgegevens.

Ik heb een klacht of opmerking

Opmerkingen over de bibliotheek en onze dienstverlening kunt u eenvoudig achterlaten via het contactformulier.

Heeft u een klacht over de bibliotheek? Dit kunt u doorgeven via het klachtenformulier van de gemeente Den Haag.

Filter op

Filteropties
Klantenservice (2)

 

Internet

Waar kan ik internetten?

In alle Haagse bibliotheken staan computers voor het publiek waarop u kunt internetten en e-mailen. Leden kunnen één uur per dag gratis internetten. Voor niet-leden zijn er kosten verbonden aan deze dienstverlening. Klik op tarieven.

Verder kunt u tekstverwerken, raadplegen van onze catalogus en digitale collectie: internetsites en speciale databanken op het gebied van onder meer gezondheid, kunst & cultuur, reizen & landen, wetenschap & techniek, kranten- en tijdschriftenartikelen en wet & recht. Deze dienstverlening is gratis.

Hoe werkt het internetten in de bibliotheek?
Om te kunnen internetten moet u zich inschrijven aan de servicebalie. Er zal dan een rekening worden aangemaakt, met een gebruikersnaam en een paswoord. Op deze rekening kan dan ter plekke ieder gewenst bedrag gestort worden.
Dit bedrag wordt omgezet in een aantal  beschikbare internet-minuten.

Iedere minuut dat je ingelogd bent wordt van het tegoed afgetrokken. Je kunt ieder moment stoppen en uitloggen. Krediet dat nog over is kan een volgende keer gebruikt worden en blijft een maand geldig.
Dit kan erg handig zijn voor mensen die regelmatig hun e-mail willen checken.

Helaas is het niet mogelijk het tegoed mee te nemen naar een andere bibliotheek. Het is natuurlijk wel mogelijk verschillende accounts te hebben in verschillende bibliotheken.

Draadloos internetten
In alle Haagse bibliotheken is draadloos internet beschikbaar. Met uw laptop of ander WiFi apparaat maakt u eenvoudig verbinding met het internet. Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft bovendien niet te wachten op een beschikbare computer.

Filter op

Filteropties
Internet (1)
Bibliotheek Den Haag