Ziekenverpleging in Den Haag

Op donderdag 11 mei organiseert het Haags Gemeentearchief weer een maandlezing in de Centrale Bibliotheek. Historica Marie-Christine Engels houdt in het kader van de Dag van de Verpleging op 12 mei een lezing over ziekenzorg en verpleging in Middeleeuws Den Haag. Daarna zal in vogelvlucht de Haagse pleegzorg door de eeuwen heen aan bod komen.

Space Oddity

(11 mei) Wie was David Bowie? Lezing van Ruud Hisgen over het fenomeen David Bowie en zijn vele verschijningsvormen.

Mondriaan en De Stijl.

De metamorfose van badplaats Scheveningen

Historische dialezing over badplaats architectuur in Scheveningen rond 1900.

China door de ogen van Ruben Terlou

Ruben Terlou is de presentator van het reisprogramma "Langs de oevers van de Yangtze". Over deze bijzondere ervaring kan hij prachtig vertellen.

Sporen van Smaragd; Haags Indisch erfgoed

Op dinsdag 23 mei 2017 organiseert het Haags Gemeentearchief in het Historisch Informatiepunt (HIP) op de vierde etage van de Centrale Bibliotheek een lunchlezing over Haags Indisch Erfgoed: Sporen van Smaragd.

Te gast: wetenschapper Diederik Jekel

Collegetour 2017 Wetenschap is leuk!

Technisch lezen voor groep 3

Hulp bij technisch lezen!