Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

200 jaar Scheveningen: zoals het was - en zoals het nu is

Heel het jaar is het Feest aan Zee, want Scheveningen bestaat 200 jaar. Hebt u nog herinneringen aan het Kurhaus in zijn hoogtijdagen? Aan wat er op het strand te beleven viel? Hoe Scheveningen-dorp eruitzag? En wat vindt u van de badplaats anno 2018? Jeanne Caminada neemt u mee terug in de tijd. In een kleurrijke presentatie geeft zij een beeld van hoe Scheveningen vroeger was, en hoe de badplaats zich heeft ontwikkeld. 

Presentatie

In haar presentatie laat Jeanne Caminada het kleurrijke verleden van Scheveningen passeren. Het eerste badhuisje dat Jacob Pronk in 1818 op het strand van Scheveningen plaatste. Het voorname Kurhaus, het oude vissersdorp. Ze kijkt ook naar de badplaats nu. U ziet de kustlijn veranderen, én de activiteiten op het strand. Genoeg om met elkaar over te praten! 

Waar en wanneer

De presentatie wordt gegeven in bibliotheek Segbroek op do 14 juni 10.30 – 12.00 uur. Toegang is gratis, wel graag even reserveren! Later in het jaar wordt de presentatie ook nog aangeboden in twee andere bibliotheken:

do 4 oktober, 10.30 – 12.00 uur, bibliotheek Escamp

do 25 oktober, 10.30 – 12.00 uur, bibliotheek Leidschenveen


Deze presentatie wordt u aangeboden door Feest Aan Zee.
Bij de presentatie zijn gastvrouwen aanwezig van het project Ouderen in de Wijk (OidW). Dit project startte in 2016 met als doel een toegankelijk aanbod te bieden aan ouderen in de wijk.Het Kurhaus Het Kurhaus
Bibliotheek Den Haag