25 jaar Stadskrant

De Stadskrant bestaat 25 jaar en daar is een expositie over gemaakt.

Deze expositie neemt u mee op een reis door de tijd aan de hand van foto’s en verhalen uit de Stadskrant uit de afgelopen 25 jaar. Ook wordt een filmpje met reacties uit de stad vertoont. De expositie is op de tweede verdieping te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Op 14 september 1992 kwam de allereerste editie uit van de Stadskrant. Een krant bedoeld om de inwoners van Den Haag te informeren over het beleid en de dienstverlening van de gemeente en over activiteiten in de stad. De Stadskrant wordt huis-aan-huis in heel Den Haag verspreid als bijlage in de Posthoorn.

De afgelopen 25 jaar hebben honderden Hagenaars in de Stadskrant gereageerd op de plannen van de gemeente en verteld over initiatieven in hun buurt. Voor het jubileumkatern zocht de redactie een aantal mensen op en fotografeerde hen op dezelfde plek als toen. Hoe kijken zij aan tegen de veranderingen in de stad?

In de nieuwe Stadskrant ook aandacht voor de begroting en de plannen voor volgend jaar en voor het bezoek van burgemeester Pauline Krikke aan Laak.

Stadskrant Stadskrant