Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Bladmuziek

Een unieke collectie in Nederland

Bibliotheek Den Haag heeft een van de grootste en meest veelzijdige collecties bladmuziek. De collectie bestaat uit ongeveer 59.000 banden. Er komen elk jaar ongeveer zeshonderd nieuwe titels bij. In de collectie zit veel uniek materiaal dat alleen in Den Haag te vinden is. Alle muziekstijlen en genres zijn vertegenwoordigd. Van klassiek en jazz tot populair, voor bijna alle instrumenten. En als u lid bent van de bibliotheek is het lenen van bladmuziek gratis.

Beginnend of professioneel
Binnen de collectie bladmuziek is een aparte rubriek voor beginners. U leent een boek met bladmuziek vaak in combinatie met een cd of dvd met instructies. Zo leert u een instrument bespelen. Ook de professionele musicus kan bij de bibliotheek terecht. Bijvoorbeeld voor bladmuziek op concertniveau, voor diverse instrumentaties waaronder zakpartituren, pianouittreksels, muziek voor ensembles met losse partijen, methodes en songbooks.

Gebundeld
In de collectie zijn ook gebundelde uitgaven te vinden. In songbooks is het werk van een muzikant of popgroep bij elkaar gebracht. De bijzondere collectie real(fake)books bestaat uit verzamelalbums van toppers in een bepaald muziekgenre, zoals bijvoorbeeld popklassiekers, blues, meezingers en schlagers. Via de songtitelcatalogus op de muziekafdeling in de Centrale Bibliotheek vindt u een bepaald nummer snel terug.

Waar?
De collectie bladmuziek is in de Centrale Bibliotheek te vinden. Het grootste deel daarvan kunt u direct zelf bekijken. Een deel staat in het magazijn. De bibliotheekmedewerkers helpen u graag verder als u deze titels wilt bekijken of lenen.

Een volledig overzicht van de indeling bladmuziek Centrale Bibliotheek kunt u downloaden als pdf-bestand*.

Voor het lezen van PDF bestanden...
Het enige dat u nodig heeft om deze Pdf-bestanden te kunnen lezen is het gratis programma Acrobat Reader. Klik op te button om Acrobat reader te downloaden:

Bibliotheek Den Haag