Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Boekenweek

- Tijdens de Boekenweek - van 10 t/m 18 maart - gaan we de natuur in! Met schrijvers en een bekende boswachter, in een mediacafé en in foto's. Want natuur is het thema van de 83e editie van de Boekenweek.

Natuur en boeken: een mooie combinatie! Hoeveel schrijvers en dichters heeft de natuur al niet geïnspireerd tot hun beste verhalen en gedichten? Neem de literaire dierentuin van schrijvers als Anton Koolhaas en Toon Tellegen. Of de verhalen van bioloog Midas Dekkers. Er ligt in deze Boekenweek dus een schat aan fascinerende, literaire, informatieve en heerlijke boeken voor u klaar!

In de bibliotheek
‘En toch is alles wat we doen natuur’ ; deze dichtregel van Leo Vroman is het motto van de  Boekenweek. Verschillende bibliotheken sluiten daarop aan met leuke activiteiten. Er zijn lezingen door schrijvers en een bekende boswachter, een speciale editie van Literatuur Late Night, een mediacafé over ‘apps en natuur’, een fototentoonstelling. U bent van harte welkom!

In de boekhandel
Bent u enthousiast over een boek en wilt u het kopen? Doe dat dan in de Boekenweek: als u € 12,50 uitgeeft aan Nederlandstalige boeken krijgt u het boek Gezien de feiten van bestsellerauteur Griet Op de Beeck cadeau. Met het Boekenweekgeschenk kunt u bovendien op zondag 18 maart gratis reizen met NS.

Oud-politicus en natuurkundige Jan Terlouw schreef dit jaar het Boekenweekessay. In zijn boek Natuurlijk brengt hij een ode aan de natuur en houdt een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties. U koopt het in de winkel voor € 3,50.

Bibliotheek Den Haag