Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Boekenweek voor Jongeren

- De beste boeken voor jongeren, gekozen door jongeren. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk.

Van 21 tot en met 30 september is er de Boekenweek voor Jongeren. Deze boekenweek is speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers onder andere op Literatour langs scholen. 

Geschenk

En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen, speciaal geschreven voor de Boekenweek voor Jongeren door Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong. In de deelnemende boekwinkels en bibliotheken krijgen jongeren 3PAK cadeau.

Deelnemende bibliotheken in Den Haag

Bibliotheek Leidschenveen
Bibliotheek Laakkwartier
Bibliotheek Loosduinen
Centrale Bibliotheek

Beste Boek voor Jongeren 2018

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren kiest een jongerenjury welk boek wordt bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2018. Er zijn twee categorieën: Oorspronkelijk Nederlands en Vertaald. Check hier de nominaties en het juryrapport!

Literatour

Een team van 21 enthousiaste auteurs gaat langs scholen. Daar gaan zij met leerlingen in de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek.

Bibliotheek Den Haag