Burgemeester leest voor tijdens Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 5 oktober, de jaarlijkse Nationale Ouderendag, is voor de zesde keer de Nationale Voorleeslunch georganiseerd met als doel aandacht te vragen voor de rol van voorlezen bij de zorg voor ouderen. In de Centrale Bibliotheek las burgemeester Pauline Krikke voor uit het Nationale Voorleeslunchverhaal Mijn straat van Yvonne Keuls.

Nationale Voorleeslunchverhaal
In het Nationale Voorleeslunchverhaal 2018 staat 'Mijn straat' centraal, geschreven door Yvonne Keuls. Dit thema roept bij veel mensen herinneringen op: voor kinderen was en is de straat waar ze woonden, vroeger misschien wel meer dan nu, hun complete wereld. Een uitgelezen kans dus om na het voorlezen met elkaar in gesprek te gaan over het verhaal van Yvonne Keuls en over andere zaken die ouderen bezighouden. Zo doet de verbindende kracht van verhalen zijn werk.

De Leescoalitie
De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie, die wil laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Dit is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek, het Literatuurmuseum en de Vereniging Openbare Bibliotheken.