Collectie over de Nederlandse Antillen en Aruba

In de Centrale Bibliotheek, op de vijfde verdieping, vindt u de ‘Collectie Antilliana’. Een bijzondere, unieke, verzameling materialen over de voormalige Nederlandse Antillen. De collectie bestaat uit meer dan 4000 items, w.o. boeken, tijdschriften en overheidsuitgaven. Sommige materialen zijn in het Nederlands, andere in Papiamento of Engels.

In bruikleen
De Centrale Bibliotheek heeft deze verzameling in bruikleen gekregen van de Staat der Nederlanden. Basis voor de collectie vormen de materialen uit de voormalige bibliotheek van de Stichting Culturele Samenwerking Antillen. Het oudste bezit stamt al uit 1880. De bibliotheek beheert de collectie en vult die aan.

Altijd beschikbaar
De materialen uit de collectie zijn niet te leen. Daardoor slaat u uw handen nooit op een lege plek! U kunt altijd de boeken en andere materialen in de bibliotheek bekijken. Van een aantal boeken heeft de bibliotheek extra exemplaren in de collectie opgenomen. Die zijn wel te leen.