Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Cursussen

- Een volledig overzicht van cursussen die je in de bibliotheek kunt volgen.

In de bibliotheek organiseren we cursussen, voor iedereen die wil leren omgaan met internet, de computer, de iPad of een andere tablet. Dat is niet nieuw, maar nog steeds wel heel actueel. Want digitalisering gaat onverminderd door! Dat betekent dat steeds meer via internet geregeld wordt. De overheid en allerlei instanties, zoals verzekeraars en banken, vragen u uw zaken ‘online’ te regelen.

Bekijk hier ons volledige cursusaanbod

Ondersteuning in de bibliotheek
Een voorbeeld van digitalisering is de belastingaangifte, die vrijwel volledig online wordt gedaan. De bibliotheek ondersteunt hierin, door belastingspreekuren en aangiftedagen te organiseren en de cursus ‘Werken met de E-overheid’ aan te bieden. Voor wie internet helemaal nog onbekend is, starten we met een eerste kennismaking.

Cursussen voor computer en tablet
Een aantal jaar geleden gebruikte bijna iedereen een computer. Nu schaffen veel mensen (ook) een tablet aan. Een iPad, bijvoorbeeld, of een ander type tablet. Begrijpelijk, want ze zijn handzaam en gebruiksvriendelijk. Of u nu een computer hebt, een laptop of een tablet, er is altijd een passende cursus voor u in het lesaanbod van de bibliotheek, op verschillende niveaus.

Individueel of klassikaal
Doordat er diverse apparaten zijn, en grote verschillen in kennis en gebruik, merken we dat onze bezoekers met heel specifieke vragen worstelen. We helpen u ook individueel, als u meer wilt weten over uw tablet, laptop, computer, of telefoon. Maar ook bij vragen over e-books en e-readers zijn we u van dienst. Er zijn spreekuren, al dan niet op afspraak, en in sommige bibliotheken kunt u terecht bij een DigiTaalpunt. Vraag in uw bibliotheekvestiging waar en wanneer u terecht kunt.

Bibliotheek Den Haag