Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Dag- en weekbladen

Alle Haagse bibliotheken hebben bij de leestafels flink wat dag- en weekbladen staan. Bibliotheek Den Haag heeft een abonnement op zo’n 4.000 titels. U kunt de bladen aan de leestafels lezen. Wilt u op uw gemak thuis verder lezen? Dan zijn de weekbladen bij de wijkbibliotheken ook te leen.

Nederlandse dag- en weekbladen
De bibliotheek heeft alle bekende Nederlandstalige titels in huis. Van landelijke kranten als de Volkskrant, NRC, Trouw en de Telegraaf tot grote, regionale uitgaven als het Nieuwsblad van het Noorden en de Limburger. Bij de weekbladen vindt u onder meer Elsevier, de Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en HP/de Tijd.

Buitenlandse bladen
Behalve Nederlandse bladen liggen bij de leestafels ook buitenlandse uitgaven uit verschillende West-Europese landen, Arabische landen (VS-edities), Turkije, Suriname, China en Japan. De bibliotheek heeft zelfs dagbladen in het Russisch, Koerdisch en Urdu. Kranten uit de hele wereld zijn bij de bibliotheek ook online in te zien via PressReader; kranten uit de hele wereld.

Waar vindt u welke bladen?  
Niet alle dag- en weekbladen zijn in elke vestiging te vinden. De collectie is helemaal afgestemd op de wensen van de bezoeker in die wijk. Bij de informatiebalie vindt u een lijst waarin staat welke bladen uw vestiging heeft. Of zoek eenvoudig in de catalogus in de bibliotheek.

Oude artikelen
De bibliotheek bewaart de meeste kranten een tot twee maanden. Bent u op zoek naar artikelen van langer geleden? Oude nummers van kranten en tijdschriften leesbaar op de beeldschermen met PressReader kunnen tot 2 maanden terug worden gelezen.

 

 

 

 

Bibliotheek Den Haag