Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Dancing Bears

De jonge Poolse schrijver en journalist Witold Szabłowski (1980) gaat in zijn nieuwste boek Dansende beren op zoek naar de resten van het communistische ideaal. De dansende beren uit de titel zijn de vrijgelaten circusdieren uit Bulgarije, die zich in de natuur nauwelijks weten te redden.

Tijdens zijn journalistieke reis door onder meer Polen, Albanië en Bulgarije tekent hij de intrigerende verhalen op van mensen die vrij zijn, net als de getemde beren, maar nog vaak verlangen naar de communistische tijd. Vrijheid is moeilijker dan je denkt. En wanneer de ongelijkheid toeneemt, groeit de voedingsbodem voor het communisme.

Szablowski zal over zijn boek in gesprek gaan met Michel Krielaars, chef boeken van NRC en auteur van ondermeer Alles voor het moederland, over de terreur van Stalin ten tijde van Babel en Grossman.

Programma samengesteld door Toef Jaeger (Writers Unlimited)
Boekverkoop in de zaal door Van Stockum Boekverkopers

Waar en wanneer
Centrale Bibliotheek (Spui 68)
Vrijdag, 16 november 2018, van 20:30 - 22:00 uur

Kaarten
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van B-Unlimited of Eventbrite.

Het is ook mogelijk kaarten te kopen aan de zaal, maar alleen als het programma niet is uitverkocht. Boeken via Eventbrite geniet daarom de voorkeur.

Noot: Engels gesproken

Dancing Bears | Witold Szablowski & Michel Krielaars | B-Unlimited 18 november 2018 Dancing Bears | Witold Szablowski & Michel Krielaars | B-Unlimited 18 november 2018 - fotograaf:Serge Ligtenberg
Bibliotheek Den Haag