Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

De Afval 'bioscoop'

Steeds meer Hagenaars scheiden hun afval, maar twijfelen nog wel eens of ze het goed doen. Hoort een chipszakje nou wel of niet bij het plasticafval en wat moet ik doen met frituurvet? Na een bezoek aan de Afval 'bioscoop' weet u het antwoord.

Afval voor hergebruik
Dagelijks produceren alle Hagenaars zo’n 600 ton afval. Dat is ruim een kilo per persoon per dag. In dat afval zitten waardevolle grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruikt. Daarover komt u alles te weten in de Afval 'bioscoop'. Neem uw kinderen mee, want zij kunnen met een kijkopdracht leuke prijzen winnen.

De Afval 'bioscoop'
De Afval 'bioscoop'is opgebouwd uit afvalcontainers (kliko's). In de bioscoop worden filmpjes vertoond van 'Johan gaat scheiden'. De filmpjes geven antwoord op vragen zoals Wat gebeurt er met gescheiden afval? en Wat mag wel en niet in de bak? Johan Overdevest, de hoofrolspeler, volgt persoonlijk elke lading afval en gaat in op de misvatting dat afval uiteindelijk allemaal bij elkaar terechtkomt. De filmreeks werd eerder uitgezonden door TV West.

 

Afval 'bioscoop' Afval 'bioscoop'
Bibliotheek Den Haag