De Raaf, de Vos en Kornuiten

Ooit gehoord van de vos die de raaf door slimme vleierij zijn stukje kaas afhandig maakt? Moraal van het verhaal: vleiers maken misbruik van degenen die zij de hemel in prijzen. De Raaf en de Vos is een van de bekendste fabels van Jean de La Fontaine. Hij schreef ze in de tweede helft van de zeventiende eeuw, maar deze bijzondere verhalen zijn nog altijd actueel. Onlangs verscheen De Raaf, de Vos en Kornuiten: Rob Scholten vertaalde 12 fabels van La Fontaine en Carlijn van Vlijmen tekende de dieren uit de fabels. Een selectie van haar tekeningen vormt de basis van de expositie ‘De Raaf, de Vos en Kornuiten’.

We nodigen u uit voor de opening met voordracht en muziek op zondag 13 januari om 14.00 uur in Studio B op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag.

13.30 uur: inloop
14.00 uur: welkom door Carlijn van Vlijmen
14.10 uur: acteurs Tatiana en Roelant Radier dragen fabels voor uit De Raaf, de Vos en Kornuiten
14.30 uur: muziek Roeland Drost (pianist, acteur, zanger)