De slag om het IJspaleis

De talkshow die elke tweede dinsdag van de maand wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek is een initiatief van de Stichting Debatmeester en Den Haag Centraal. “We willen stad en politiek op een originele manier met elkaar laten kennismaken,” legt Ivar Lingen van Debatmeester uit. “Dat doen we met interviews, discussies en live muziek. De talkshow duurt een uur en geeft een inkijkje in de wereld van de lokale politiek, maar is vooral bedoeld om Hagenaars  in gesprek te laten gaan met raadsleden, wethouders en mensen die op een andere manier politiek actief zijn.”

Eerste editie: 14 november 2017. Thema: Zorgen in de stad

Vast onderdeel van de talkshow is een themadiscussie waarin professionals uit de praktijk, politici en Hagenaars van gedachten wisselen over een bepaald maatschappelijk vraagstuk. Op 14 november gaat het over de problemen in de zorg.

Daarnaast wordt een prominente Haagse politicus geïnterviewd en krijgt elke maand een bewoners- of wijkorganisatie twee minuten spreektijd om vanaf de ‘Debatmeestersstoel’ aandacht te vragen voor hun  verkiezingsonderwerp.

Iedereen is welkom in Studio B op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek. Toegang gratis. Met borrel na afloop.

IJspaleis IJspaleis