De vrienden van Quentin Blake

- Beroemde illustrator die samen met Roald Dahl Matilda, Sjakie, en de GVR maakte.

Huis van het boek | Museum Meermanno presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, illustrator van o.a. De GVR, Matilda en Sjakie

In deze tentoonstelling, met meer dan 150 originele tekeningen en veel doe-activiteiten, krijgt de bezoeker een beeld van de werkwijze en het oeuvre van deze wereldberoemde illustrator, die zijn grote bekendheid verwierf door de samenwerking met Roald Dahl.

In aansluiting op de tentoonstelling bij Huis van het Boek | Museum Meermanno worden in de maand december en januari ook diverse Quentin Blake-activiteiten georganiseerd in de Centrale Bibliotheek, zoals:

Presentatie in de Centrale Bibliotheek
In aansluiting op de grote tentoonstelling bij Huis van het Boek | Museum Meermanno is er een compacte reizende tentoonstelling ontwikkeld die het verhaal vertelt van Quentin Blake als illustrator. Daarin krijgt zijn bijzondere samenwerking met Roald Dahl veel aandacht.

Voorlezen & kleuren - Quentin Blake
Op 12 december staat de vaste woensdagmiddagactiviteit ‘Voorlezen & kleuren’ voor kinderen vanaf 3 jaar in het teken van Quentin Blake.  Kom luisteren naar een mooi verhaal en pak daarna een kleurplaat van een grote harige Gloep, een nerveuze Nufmuts of een Grote gehoornde Glunk.

Verhalen rond het haardvuur
Kruip tijdens deze donkere en koude dagen voor kerst gezellig bij elkaar rondom het haardvuur en luister naar de prachtige klassieker van Charles Dickens met illustraties van Quentin Blake. Het verhaal wordt voorgelezen in het Engels door Gareth Harwood.