Digitale Fotografie: de ins en outs

U bent op vakantie en wilt net die mooie zonsondergang vangen in beeld of wandelt in een bijzonder natuurgebied en maakt een foto van de omgeving. Tegenwoordig gebeurt dat vaak digitaal, met een digitale camera, een smartphone of iPad. Maar met welke techniek en instellingen maakt u net wat betere foto's? Welke rol speelt lichtval en hoe bewerkt u foto's digitaal? Dat leert u in deze serie workshops, speciaal voor 65-plussers.

Ruud van Houten helpt u op weg tijdens de lessen. Hij is een zeer ervaren fotograaf, die de School voor Fotografie en de Nederlandse Filmacademie volgde en fotografeert voor muziekbladen, zakenbladen en reclamebureaus. Ook werkte Ruud als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie.

Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich bij ons aan te sluiten, je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.

Omgaan en het gebruik van licht is een essentieel onderdeel bij het maken van foto's. Daarom is er zowel buiten als binnen les.

Wat heeft u nodig?
Neemt u een eigen camera mee. Handig, maar niet verplicht: een laptop.

Reserveren
Laat ons van tevoren weten dat u meedoet door te bellen, te mailen of u aan te melden bij de balie in de bibliotheek. U kunt de lessen ook afzonderlijk volgen.

Samenwerking
De cursus is een samenwerking tussen het Koorenhuis, Florence en bibliotheek Segbroek.

Fotografie Fotografie