Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Erwin Olaf

- t/m 31 maart het tweede toegangskaartje gratis bij het Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag.

Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan een van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959).

De fotograaf, die afgelopen jaar nog veel lof oogstte met zijn portretten van de koninklijke familie, wordt dit jaar zestig. Een goed moment voor een groots overzicht.

Wat ik het liefst wil laten zien, is een perfecte wereld met een barst erin. Ik wil het beeld verleidelijk genoeg maken om mensen mijn verhalen in te trekken, en dan een klap uitdelen. - Erwin Olaf

Als lid van Bibliotheek Den Haag krijgt u van 16 februari t/m 31 maart het tweede toegangskaartje gratis.

  • Op vertoon van uw bibliotheekpas bij aanschaf van een vol tarief ticket.
  • Niet geldig in combinatie met andere acties of met de Museumkaart.
  • Kinderen t/m 18 jaar kunnen het museum altijd gratis bezoeken.

Het Fotomuseum zoomt in op Olafs liefde voor het ambacht en de transitie die hij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller. Bovendien brengt hij hier zo’n twintig foto’s bijeen van fotografen die een inspiratiebron voor hem vormden.

Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste series, waaronder de serie die hij maakte in Shanghai én zijn meest recente, nog niet eerder getoonde serie Palm Springs. Hier toont Olaf zijn fotografie als installaties, in combinatie met film, geluid en sculptuur.

Meer informatie: www.gemeentemuseum.nl en www.fotomuseumdenhaag.nl

 

Bibliotheek Den Haag