Filosofie voor een weergaloos leven

Meteen reserveren: lammertkamphuis.eventbrite.nl

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan. Filosoof Lammert Kamphuis laat je op een begrijpelijke manier zien hoe je bij hen terecht kunt voor wijze raad. Op donderdag 14 maart ontmoet u hem in bibliotheek Ypenburg, waar hij u uitdaagt met inzichten en gedachte-experimenten! Van harte welkom.

In zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. Filosofie biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Hierover gaat het in zijn lezing, maar ook over welke denkers hulp bieden.

Denkers helpen
Diogenes bijvoorbeeld helpt om je authentieke zelf te zijn. Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook bijvoorbeeld André Hazes daagt je uit om vrijer te worden. En De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. Laat u zich verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen!

Lammert Kamphuis
Lammert Kamphuis (1983) is filosoof en schrijver. Hij stond al op Lowlands en is verbonden aan de The School of Life. Een veelgevraagd spreker op congressen en festivals!

Reserveren
Wilt u komen? Reserveer dan een plaats via lammertkamphuis.eventbrite.nl . De toegang is gratis voor leden van de bibliotheek en € 2,50 voor niet-leden.

Lammert Kamphuis Lammert Kamphuis