Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Fluitoctet BlowUp!

BlowUp! speelt een bijzonder sfeerrijk en winters programma waarin reflectie de rode draad is. Letterlijk: terugkaatsen van geluid of licht. Symbolisch: overpeinzing, bezinning. In de geluidsgolven die het fluitoctet produceert, klinkt muziek die spiegelt, overpeinst en bezint. De reflectie op oorlog en geweld is daarin een terugkerend thema. U bent van harte welkom op de vierde verdieping!

De Italiaanse componist Malipiero overpeinsde met zijn werk Preludi Autunnali (Herfst Voorspelen) het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

De Franse componist Maurice Ravel reflecteert in zijn pianosuite Miroirs (Spiegels) letterlijk wat hij ziet en hoort: vogelgezang, kerkklokken, maar ook gedrag van mensen.

Dominy Clements schreef op oudejaarsdag 2016 de compositie A Farewell to 2016. Het was een bewogen jaar met een oorlog in Syrië en de vele vluchtelingen.

Bataclan, voor soundscape en fluiten van Egbert Jan Louwerse, is een reflectie op de serie aanslagen die in 2015 werden gepleegd in Parijs. Het bestaat uit een door de fluiten gespeeld dramatisch klankveld dat versmelt met een elektronische soundscape waarop een BBC-reporter te horen is, die de bewuste nacht en ochtend het nieuws bracht.

Troost vinden we in de louterende Kol Nidrei van Max Bruch. De tekst van Kol Nidrei wordt traditioneel op Jom Kipoer (dag van de vergeving) driemaal opgezegd.

www.fluteoctet-blowup.nlFluitoctet BlowUp! Fluitoctet BlowUp!
Bibliotheek Den Haag