Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Geïllustreerde sonnetten

Expositie van foto-illustraties van de hand van Susanne van der Kleij, met bijbehorende sonnetten. Van de illustraties is een selectie gemaakt ter gelegenheid van de Poëzieweek. In het verlengde van het thema theater zijn de illustraties geselecteerd op hun dramatisch karakter.

Foto-illustraties
Susanne van der Kleij geeft wekelijks haar interpretatie van het beeld dat een gedicht oproept in de vorm van een foto-illustratie. Dat doet zij voor het online tijdschrift voor taal- en letterkundig onderzoek Neerlandistiek.nl. Daar verschijnt al drie jaar lang elke week een aflevering van Een geschiedenis van het Nederlands in 196 sonnetten. Taalkundige Marc van Oostendorp belicht hierin de interessante kanten van het Nederlands aan de hand van sonnetten van Nederlandstalige dichters door de eeuwen heen.

Over de fotograaf
Susanne van der Kleij werkt sinds 1995 als fotograaf. Ze is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Fotovakschool in Rotterdam. Illustraties maken een belangrijk deel uit van haar werk.  

Fascinatie voor het sonnet
Prof. dr. Marc van Oostendorp vertelt op donderdag 25 januari (20.00 - 21.30 uur) over zijn fascinatie voor het Nederlandse sonnet. Wilt u deze lezing bijwonen? U kunt telefonisch reserveren, via de mail of bij de klantenservice in de bibliotheek.

 

 

 

Susanne van der Kleij Susanne van der Kleij
Bibliotheek Den Haag