Gouden Eeuw: schilder je eigen portret

Hij is er weer! De Culturele Zomerschool in de cultuurankerbibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Met vanaf 25 juli elke donderdag in de schoolvakantie gratis inspirerende en kunstzinnige workshops voor volwassenen en kinderen. Parfum maken, vloggen, goochelen, een excursie naar druivenkwekerij Sonnehoeck en nog meer. Zin in kunst en cultuur in de zomervakantie? Reserveer snel een plekje, je bent van harte welkom!

Wist je dat dit jaar in het teken staat van Rembrandt en de Gouden Eeuw? Veel rijke mensen lieten in die periode hun portret schilderen. Tijdens deze workshop van het Haags Historisch Museum schilder je eigen portret. Voor kinderen van 8 - 12 jaar.

Je eigen portret
Jan van Ravesteyn was in de Gouden Eeuw de meest populaire portretschilder van Den Haag. Hoe ging hij te werk? Welke mensen heeft hij afgebeeld? Wat zeggen zijn schilderijen over de Gouden Eeuw? Eerst bekijk je de portretten van Jan van Ravesteyn en daarna schilder je je eigen portret.

Reserveren
Deze workshop vindt plaats in bibliotheek Leidschenveen. Aanmelden kan telefonisch, per mail of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Moderne Rembrandt Moderne Rembrandt