Haags voetbalstadion verkocht aan Noord-Korea

Haags voetbalstadion verkocht aan Noord-Korea?? Nee hoor! Dat is dus nepnieuws.

Gisteren zijn onze medewerkers Mediawijsheid zelf aan de slag gegaan met het maken van nepnieuws voor de website www.volksgeluid.nl. Deze ervaring wordt onder meer gebruikt bij workshops voor leerlingen voortgezet onderwijs en tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Week van de Mediawijsheid
De razendsnelle ontwikkelingen in de digitale wereld vragen om kennis. In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) is de bibliotheek de plek bij uitstek om deze te vergaren. Jong en oud kunnen een week lang leren over alles wat met ‘mediawijsheid’ te maken heeft. Van privacy(instellingen) op apparaten, tot programmeren en leren omgaan met een tablet. De vraag is: heb jij het onder de duim?

Edubieb
De bibliotheek en onderwijs: een vanzelfsprekende combinatie. Op de educatieve website van Bibliotheek Den Haag vindt u alle mogelijke onderwijsprojecten die u ondersteunen bij uw werk. Voor leerkrachten en docenten, educatief medewerkers, cursisten en ouders.