Indisch Familie Archief (IFA)

Het Indisch Familie Archief (IFA) verzamelt gegevens van Europese families uit voormalig Nederlands-Indië. Er zijn inmiddels al ruim 16.000 dossiers op familienaam aangelegd. De dossiers bevatten genealogische en biografische gegevens.

Daarnaast worden door ook familieboeken, documenten (vaak in kopie) en foto’s verzameld. De collectie groeit nog steeds door aanvullingen en schenkingen. De collecties worden in eerste instantie aangelegd voor nakomelingen, maar in breder verband kan het archiefmateriaal onderzoekers ook inzicht verschaffen in het maatschappelijke, culturele en bestuurlijke leven in Nederlands-Indië.

De collecties van het IFA zijn sinds 2009 opgeslagen in de depotruimte van het Haags Gemeentearchief.

Waar en wanneer

Centrale Bibliotheek, Historisch Informatiepunt (HIP), 4e verdieping

woensdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur

U bent van harte welkom om de familiedossiers in te zien in de studiezaal van het IFA, maar wij kunnen u het beste van dienst zijn als u vooraf een afspraak maakt voor een bezoek.

Er is ook een mogelijkheid om gegevens naar u te verzenden. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.indischfamiliearchief.nl