Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Informatieve boeken

Gezondheid, dieren, sport, techniek, tuinieren, kunst, geschiedenis, reizen. Over vrijwel elk onderwerp is in Bibliotheek Den Haag wel een informatief boek te vinden. Bijvoorbeeld in de vorm van naslagwerken, encyclopedieën en woordenboeken. De Centrale Bibliotheek heeft daarnaast een uitgebreide collectie achtergrond-, leer- en studiemateriaal.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal in de Centrale Bibliotheek is gericht op alle niveaus. Van mbo tot universitair. De bibliotheek heeft ook schoolboekenseries voor middelbare scholieren. Daarnaast zijn alle examenbundels in de bibliotheek te vinden.

Voor jongeren
In de bibliotheek zijn aparte informatieve boeken, hobby- en spelletjesboeken voor jongeren. Handig om bijvoorbeeld informatie uit te halen voor een spreekbeurt of werkstuk.

Waar vindt u informatieve boeken?
De informatieve boeken staan per onderwerp bij elkaar. Elk onderwerp heeft een eigen SISO-code Daarmee zijn de boeken snel terug te vinden. De informatieve boeken voor kinderen zijn ingedeeld in AJ voor de onderbouw en J voor de bovenbouw. Oudere informatieve boeken die niet zo vaak geleend worden, staan op de vijfde verdieping van de Centrale Bibliotheek. Daar bewaart de bibliotheek ook jaarbundels van vaktijdschriften.

Bibliotheek Den Haag