Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Informatieve koffieochtend iZi 65+

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert Bibliotheek Escamp een informatieve koffieochtend, mét wat lekkers! Elke maand komt er een ander thema aan bod en nodigen we een expert uit die u meer kan vertellen over een specifiek onderwerp.

Deze maand komt iZi Gezond Langer Thuis langs. iZi onderzoekt samen met bewoners en partners hoe technologie ouderen kan helpen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Door middel van technologische oplossingen wordt langer thuis blijven wonen makkelijker, veiliger en effectiever. Loes Hulsebosch vertelt u deze ochtend aan de hand van voorbeelden over de verschillende oplossingen: de digitale deurspion, een sociale robot die u herinnert aan afspraken, personenalarmen, kookbeveiliging, een afstandsbediening die hoge ramen kan openen en sluiten; maar ook simpelere oplossingen zoals een uitschuifbaar aanrechtblad, anti-slip laag in de badkamer of een bewegingssensor die ’s nachts uw slaapkamer verlicht als u uw bed uit gaat.

Als u graag één van deze toepassingen wil uitproberen in uw eigen huis, gaat iZi in gesprek met u om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook als het bij u thuis nog prima gaat, zijn deze voorbeelden heel interessant en is het goed om te weten wat de verschillende mogelijkheden zijn!

Voor meer informatie en aanmelden; mail ouderenindewijk@denhaag.nl of neem telefonisch contact met ons op via 070 - 353 80 30.

Twee weken na deze koffieochtend is er op 27 februari een rondleiding door de iZi-ervaarwoning. Hier kunt u bekijken, ervaren en uitproberen hoe technologische oplossingen een plek krijgen in een echt huis. Heeft u interesse? Neem contact op met ouderenindewijk@denhaag.nl voor meer informatie of om u aan te melden.

Ouderen in de wijk
Het project Ouderen in de Wijk wordt in Den Haag uitgevoerd vanuit bibliotheek Escamp en bibliotheek Segbroek. In beide bibliotheken kunnen ouderen uit de wijk elkaar ontmoeten. De ruimte is multifunctioneel, passend bij de diversiteit van de doelgroep; discussiëren, cursussen, workshops, lezingen, (samen) krantje lezen, televisie kijken en ontmoetingen vinden hier allemaal plaats. Loop binnen voor meer informatie of neem contact op met één van onze gastvrouwen.

Ouderen in de Wijk Ouderen in de Wijk
Bibliotheek Den Haag