Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Late Night Poëzie

- (28 jan) Spraakmakende dichters in de Centrale Bibliotheek.

In het kader van de Poëzieweek interviewt Abdelkader Benali op zondag 28 januari de veelbekroonde Peter Verhelst samen met jong literair talent Marieke Lucas Rijneveld.

Waar en wanneer
Centrale Bibliotheek (Spui 68)
Zondag 28 januari 2018, van 20:30 - 22:00 uur

Kaarten
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van B-Unlimited of Eventbrite.


De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk van 2018 Wat ons had kunnen zijn. Voor zijn werk ontving Peter Verhelst prijzen als De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijk-prijs. Ook zijn jeugdliteratuur viel in de prijzen, we noemen: de Boekenwelp, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en de Gouden Griffel. En ook zijn poëzie werd bekroond met onder andere de Paul Snoekprijs, de Gedichtendagprijs en de Jan Campert-prijs. In april 2018 verschijnt zijn langverwachte roman Voor het vergeten, die hij schreef na het onverwachte verlies van zijn moeder.

In 2015 debuteerde Marieke Lucas Rijneveld met haar dichtbundel Kalfsvlies. Ze geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Ze won met haar bundel de C. Buddingh'-prijs 2016 voor het beste poëziedebuut van het jaar.

"Op haar 19de, toen ze bijna elke maand aan een nieuw manuscript begon, tikte Rijneveld in Google 'schrijver worden'. Ze belandde op de site van de Schrijversvakschool. De belangrijkste les die ze er geleerd heeft noemt ze: 'Dat ik geen absurdisme nodig heb om een verhaal over te brengen. Ik dacht eerst: hoe gekker, hoe beter. Maar schoonheid zit juist in het onopvallende, in de sereniteit van het dagelijkse.'" - De Volkskrant

 


Bibliotheek Den Haag