Lezen met het Nationale Theater: Onze Straat

Theaterteksten komen tot leven met het project ‘Lezen met Het Nationale Theater’. Lees met een groep theaterliefhebbers een theatertekst onder deskundige begeleiding en ontdek de diepere lagen. Door de tekst anders uit te spreken, uw stem te veranderen of uw ademhaling aan te passen krijgen zinnen een geheel andere betekenis.

Vier geheel verzorgde avonden
In twee losse avonden leest u de hele theatertekst van een toneelstuk van Het Nationale Theater. Op de derde avond ziet u de voorstelling van Het Nationale Theater wanneer die speelt in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Op de vierde avond sluiten we af met een nagesprek en wisselen we ervaringen uit.

U krijgt een uniek inkijkje in het artistieke proces
Niet alleen leert u vaardig omgaan met tekst en ziet u het resultaat in de praktijk bij de voorstelling, maar ook zullen wij u (waar mogelijk) achter de schermen laten meekijken op toneel.

“Het is een meerwaarde om van te voren de teksten te lezen en te verdiepen in het toneelstuk. Volgens mij gaat er anders heel veel langs je heen. We hebben genoten van het lezen én de voorstelling!” Peter

Onze Straat
Onze Straat gaat over een straat, ergens in een stad in Nederland. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners uit één appartementencomplex kennen, we zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door.

1e leesavond: 28 februari, 19:00 tot 21:00 uur
2e leesavond: 7 maart, 19:00 tot 21:00 uur
voorstellingsbezoek: 14 maart (voorstelling start 20:15 uur, misschien met een rondleiding vooraf)
nagesprek: 21 maart, 19:00 tot 21:00

Deelnemen
U betaalt slechts € 10 voor deelname aan het project. Wilt u ook komen? U bent welkom! U kunt zich telefonisch aanmelden, via ypenburg@bibliotheekdenhaag.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betalen kan alleen voorafgaand aan het project in de bibliotheek. U kunt wel eerst reserveren en later betalen.

Hiervoor krijgt u:

• De theatertekst van het toneelstuk
  • Een reader met artikelen en achtergronden bij het toneelstuk
  • Een kaartje voor de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg
  • Koffie en thee en bij de voorstelling een pauzedrankje
  • Een kijkje achter de schermen bij Het Nationale Theater
  • Deskundige begeleiding
  • Vier gezellige avonden met mede-theaterliefhebbers

Cultuur Dichtbij logo
Voorstelling: Voorstelling: "Onze straat