Lezing: Amadeus door Het Nationale Theater

De lezing
Freek Duinhof (assistent-dramaturg) geeft vanavond een lezing over Amadeus en gaat met Theu Boermans (regie) en acteur Mark Rietman hierover in gesprek. Pianiste Blanca Martínez Vilanova zorgt voor de muzikale begeleiding.
Vanaf 11 juni is Amadeus in de Koninklijke Schouwburg te zien: een grote muziektheaterproductie van de Theateralliantie i.s.m. Het Nationale Theater over de legendarische componist Wolfgang Amadeus Mozart.
Geregisseerd door Theu Boermans, met Sander Plukaard als Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de castleden staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor.

Het toneelstuk
Amadeus vertelt het verhaal over Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Met korting naar Het Nationaal Theater
Bezoekers van de lezing kunnen met korting naar Amadeus in de Koninklijke Schouwburg.

Reserveren
Reserveren kan HIER online. Wij verzoeken u vriendelijk om op tijd aanwezig te zijn. Na aanvang is toegang niet mogelijk.

Amadeus Amadeus