Lezing: "Den Haag - vreemde vogel in de brouwwereld"

Den Haag staat in de Nederlandse geschiedenis niet bepaald bekend als een bierstad. De Hagenaars kochten hun bier vroeger elders: in het naburige Delft, een van de belangrijkste brouwcentra van ons land.

Van volksopstand tot brouwrevolutie in spé

Toch is er over het brouwen en drinken van bier in Den Haag heel wat meer te vertellen. Er zijn wel degelijk brouw(st)ers met de roerstok in de weer geweest, en er is het nodige rumoer rond bier geweest - een volksopstand, een conflict met Delft en zelfs bijna een revolutie op brouwgebied.

Marco Daane

Marco Daane is schrijver. Hij publiceert vooral over literatuur, maar van zijn hand verscheen in 2016 ook het boek Bier in Nederland. Een biografie - de eerste geschiedschrijving van het bier en het brouwen in Nederland, van de vroege middeleeuwen tot nu. Hij doet daar nog steeds onderzoek naar, publiceert artikelen en blogt regelmatig voor de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

Praktische informatie:

• dinsdag 26 maart van 12.30 tot 13.15 uur
  • Studio B op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek aan het Spui
  • gratis, aanmelden verplicht via aanmeldinglezingHGA@denhaag.nl
Overzichtsbeeld van brouwerij De Drie Kruisen aan de Prinsegracht, uit Prachtalbum van 's-Gravenhage en Scheveningen 1895-1897. Overzichtsbeeld van brouwerij De Drie Kruisen aan de Prinsegracht, uit Prachtalbum van 's-Gravenhage en Scheveningen 1895-1897.