Lunchlezing: De Documentatiedienst van de Haagse politie in WOII

Op dinsdag 25 april 2017 organiseert het Haags Gemeentearchief in het Historisch Informatiepunt (HIP) op de vierde etage van de Centrale Bibliotheek aan het Spui een lunchlezing over de Documentatiedienst van de Haagse Politie in de Tweede Wereldoorlog.

Eind 1940 is in Den Haag de Documentatiedienst opgericht. Deze afdeling van de Haagse gemeentepolitie werkte al direct zeer nauw samen met de Duitse bezetter. Vanaf 1942 waren de hoofdtaken van de Documentatiedienst het bestrijden van het Haagse verzet en de vervolging van ondergedoken Joden.

Dr. Corien Glaudemans, wetenschappelijk medewerkster van het Haags Gemeentearchief, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar deze organisatie. Tijdens haar lezing zal ze vertellen over de activiteiten van deze zeer ‘foute afdeling’  binnen het Haagse politiekorps.

Praktische informatie

• Locatie: HIP Centraal, het Historisch Informatie Punt op 4e verdieping van de Centrale Bibliotheek, Spui 68.
  • Wanneer: dinsdag 25 april 2017 van 12.30 uur tot 13.00 uur.
  • Toegang: gratis, aanmelden verplicht via cursus.hga@denhaag.nl

U mag meegebrachte boterhammen opeten tijdens de lezing.

Personeel van de Documentatiedienst van de Haagse politie, waarschijnlijk gefotografeerd in mei 1941 Personeel van de Documentatiedienst van de Haagse politie, waarschijnlijk gefotografeerd in mei 1941