Make A Change - Border Sessions

Kom proefjes doen en zelf iets uitproberen. Zoals vuil water filteren tot drinkwater, een bijenhotel bouwen, leren hoe je op koffiedrab eten kunt laten groeien, zelf elektriciteit opwekken, of begrijpen hoe je plastic kunt recyclen. En nog veel meer!

Gratis toegangskaarten bestel je via deze website. Inschrijven kan ook in de bibliotheek aan de balie.

Om te begrijpen hoe we samen kunnen werken aan een betere en duurzamere wereld, worden onder de noemer Make A Change praktische workshops georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, om in korte tijd op of buiten school te beleven hoe ze zelf een bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties kunnen leveren.

Workshops (o.a.):

Zwammen verbouwen in koffiedrab
Hoe kunnen we er voor zorgen dat er voldoende eten is voor iedereen, waarbij dit ook nog eens op een verstandige manier geproduceerd wordt? Leer je eigen zwammen te verbouwen met oude koffiedrab als voedingsbodem. Neem zelf vers en super schoon koffie droes van huis mee en kom weer thuis met je eigen HaagseZwam!

Bouw je eigen bijenhotel
Wat kan jij zelf al doen om aan een betere en gezondere wereld bij te dragen? In deze workshop leer je daar alles over! Het leven van planten en dieren op aarde wordt bedreigd! Leer wat de gevaren zijn en help mee om een heel belangrijke groep te beschermen: red de bijen en bouw je eigen bijenhotel!

Meet zelf de luchtkwaliteit
Leef gezond! Leer hoe belangrijk schone lucht is en ontdek hoe je weet je of er goede lucht is in de ruimte waar je bent? Doe mee met de workshop van uHoo en leer zelf de luchtkwaliteit te meten!

Maak je eigen waterfilter
Schoon water voor iedereen! Wist je dat niet overal in de wereld schoon water uit de kraan komt? Ontdek hoe je zelf van vies water schoon drinkwater kunt maken door je eigen waterfilter te maken!

Make a change Make a change