"Moment for De Meij" - concert en interview

Ook de Centrale Bibliotheek doet mee aan het festival "Blazen aan het Spui". Het festival biedt drie dagen lang een programma rondom de Haagse componist Johan de Meij die wereldwijd bekendheid geniet. Op zondag 9 december klinkt zijn muziek - gespeeld door blazers van het Radio Filharmonisch Orkest - als een ode aan het Haags Kopersextet waar Johan de Meij als trombonist deel van uitmaakte. Ook wordt Johan de Meij geïnterviewt door Aad de Been van Radio West. Hoe groeide een jonge trombonist uit Voorburg uit tot een componist met fans overal ter wereld? U bent van harte welkom!

Wereldwijd is oud-Hagenaar Johan de Meij één van Nederlands meest uitgevoerde componisten. In 2017 won hij de Buma Classical Award en in 2018 bereikte zijn Eerste Symfonie een notering in de Hart en Ziel Lijst van NPO Radio 4. Eind november werd hij 65. Om dat te vieren zijn er een heel weekend lang concerten met muziek van de Meij en zijn inspiratiebronnen.

Studio B (1e verdieping)

Hier kunt u het hele festival programma bekijken. Zie ook: http://blazenaanhetspui.nl/

Het kopersextet van het Radio Filharmonisch Orkest Het kopersextet van het Radio Filharmonisch Orkest