Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Musicals

My fair lady, Cats, Les Misérables, The Lion King, Chicago. Aan de hand van de musicalcollectie van Bibliotheek Den Haag maakt u kennis met alle bekende musicals. Gewoon thuis! In de Centrale Bibliotheek vindt u honderden cd’s met de muziek uit alle musicals. De collectie musicalfilms behoort tot de grootste van Nederland.

Volg de geschiedenis
Via de collectie kunt u de geschiedenis van de musical volgen. Wist u dat de eerste musicals al aan het einde van de negentiende eeuw in New York werden uitgevoerd? In de jaren vijftig maakte Nederland kennis met de eerste geïmporteerde musicals uit Amerika. Daarna volgden al snel de eerste Nederlandse producties en Nederlandstalige musicals.

Musicalfilms
Een logisch vervolg op musicaltheater was de musicalfilm. Ook hier zingen acteurs hun lied en dansen zij alsof er publiek aanwezig is. Daarbij maken zij gebruik van veel decors en verschillende locaties. Enkele bekende musicalfilms zijn The Wizard of Oz (1939), The Sound of Music (1965) en Chicago (2002).

Waar vindt u de musicals?
De cd’s en musicalfilms staan in rubriek 268 (filmmuziek en musical). Bekende musicals zijn ook terug te vinden in de collectie bladmuziek van de bibliotheek. Wilt u meer weten over de achtergronden van de musical? Neem dan een kijkje in de uitgebreide literatuurcollectie. Daar vindt u boeken over de geschiedenis van de musical, boeken met musicalteksten, fotoboeken en naslagwerken.


 


Bibliotheek Den Haag