Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Nederland Leest

- Van 1 t/m 30 nov krijgt u het boek Ik, Robot cadeau in de bibliotheek.

Nederlands Leest heeft dit jaar een wel een heel spannend en intrigerend thema: robotica! Van 1 t/m 30 november krijgt iedereen, lid of geen lid van de bibliotheek, het boek Ik, Robot van Isaac Asimov cadeau. Mét de uitnodiging het te lezen en er met anderen over in gesprek te gaan. U kunt eenvoudig een leeswijzer downloaden.

Zonnige toekomst?
De campagne Nederland Leest sluit met ‘robotica’ aan bij een actueel thema. Wat staat ons te wachten de komende jaren? Zelfrijdende auto’s bijvoorbeeld, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie worden de normaalste zaak van de wereld. Eindigt dit in een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens?

Boek en gesprek
Goede punten voor discussie en gesprek. Zeker als u Ik, robot van Isaac Asimov leest. Het is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Het gaat in de negen verhalen over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Een spannend boek met echte breinbrekers!

Bibliotheek Den Haag