Neem de kinderen mee op expeditie Mauritshuis: Hallo Rembrandt!

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Tijdens de zomervakantie kan iedereen de beroemdste schilder van de Gouden Eeuw beter leren kennen. In een interactieve presentatie vol spellen, opdrachten en filmpjes maken jong én oud spelenderwijs kennis met de schilder en zijn schilderijen.

Wie was Rembrandt en waarom was hij zo beroemd? Kom het zelf horen, voelen, ruiken en zien in het Mauritshuis. Natuurlijk kan je ook zélf aan de slag met verf en penselen en zo in de Kunstwerkplaats in de huid kruipen van een 17de-eeuwse kunstenaar. Wie liever alleen naar kunst kijkt, kan de kleine tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis bezoeken.

Vervoer
De expeditie begint bij het Historisch Informatiepunt  (HIP) in de bibliotheek waar een oude stadsbus je ophaalt. Je vertrekt vervolgens naar het Mauritshuis waar je een onderdeel van het museumprogramma rond Rembrandt kunt volgen. Na afloop brengen we je terug naar de bibliotheek.

Programma:

13.45 verzamelen bij HIP

14.00 vertrek bus

14.30 aankomst Mauritshuis

14.45 start museumprogramma (Hallo Rembrandt! / Kunstwerkplaats / Rembrandt in het Mauritshuis)

16.15 einde museumprogramma

16.30 vertrek bus

17.00 terug in het HIP

Reserveren
Je  kunt je telefonisch aanmelden, aan de balie in de bibliotheek of via e-mail.

In de bus is plaats voor 40 personen. Minimumleeftijd voor deelname aan de expeditie is 6 jaar. Minimaal 1 volwassene per 3 kinderen, maximaal 30 volwassenen.

Zelfportret Rembrandt van Rijn, 1669 Mauritshuis Den Haag Zelfportret Rembrandt van Rijn, 1669 Mauritshuis Den Haag