Nieuwe start project Taal in de Buurt

Taal in de Buurt is in een nieuwe aanpak opnieuw van start gegaan waarbij de uitvoering door Bibliotheek Den Haag is overgenomen van OCW. De betrokken directeuren, Charles Noordam en Lia Kroon, ondertekenden 12 juni de dienstverleningsovereekomst.

Doel
Het doel van dit integratieproject is maatschappelijke organisaties te stimuleren om laagdrempelig taallessen aan te bieden aan Hagenaars voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Soms kunnen zij namelijk niet bij de reguliere aanbieders van taallessen terecht, maar willen ze wel graag de eerste stap te zetten om (beter) Nederlands te leren en te oefenen met Nederlands spreken.

Zie de website van de gemeente Den Haag voor meer informatie.