Nu ook Repair Café in bibliotheek

Tussen 13:30 en 16:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns,  fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet / kapot is, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil De Bibliotheek Transvaalkwartier bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Moderne elektronica kan soms ook gerepareerd worden, maar bevat helaas veel onderdelen die niet makkelijk vervangen kunnen worden. Om die reden maken smartphones, flatscreens en digitale tv’s minder kans om hersteld te worden.

Een kapot onderdeel vervangen we als u dat even gaat halen bij de electrawinkel of de doe-het zelf-zaak. Soms kijken we samen met u in de gebruiksaanwijzing naar mogelijke oplossingen. Het is daarom belangrijk om de gebruiksaanwijzing (als u die nog heeft) en eventuele snoeren mee te nemen.

repair cafe repair cafe