Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Ouderen in de Wijk

 

- Discussiëren, cursussen, workshops, lezingen, (samen) krantje lezen, televisie kijken en ontmoetingen.

Met het project Ouderen in de Wijk willen de bibliotheken in de vier grote steden en Mira Media, samen met hun lokale partners, in de periode 2015 – 2020, tot tienduizend ouderen zichtbaar maken en helpen hun persoonlijke sociale netwerken en competenties te versterken om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven.

Het project wordt in Den Haag uitgevoerd vanuit bibliotheek Escamp, waar medio maart ook een mooie, relatief rustige plek met prettige stoelen is gekomen waar ouderen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. De ruimte wordt multifunctioneel, passend bij de diversiteit van de doelgroep; discussiëren, cursussen, workshops, lezingen, (samen) krantje lezen, televisie kijken en ontmoetingen kunnen daar allemaal plaats vinden. Ook een poster- en flyer wand is onderdeel van het ontwerp; passend bij het informatiepunt in de wijk dat bibliotheek Escamp is.

In de agenda op onze website zijn alle activiteiten te vinden. Of kom gewoon eens gezellig langs in bibliotheek Escamp. Onze medewerkers vertellen u er graag meer over.

 

 

Bibliotheek Den Haag