Paul van Vliet in gesprek met Fred Zuiderwijk (UITVERKOCHT)

Haags Icoon

Schrijver, zanger, speler, ondernemer, ambassadeur van Unicef, stichter van Theater PePijn. Natuurlijk heeft Paul van Vliet zijn grootste populariteit te danken aan de uitbundige komische types die hij in de loop van de tijd heeft neergezet. Vele daarvan zijn nationale figuren geworden, die zijn bijgezet in de eregalerij van de grote Nederlandse cabaretcreaties. Daarnaast is zijn rijke carrière gebouwd op een tweede pijler: zijn liedjes. Die laten een andere Paul van Vliet zien: gevoelig, menselijk en herkenbaar, waardoor een groot publiek van hem is gaan houden. In mei speelde Paul zijn laatste theatervoorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Maar in bibliotheek Nieuw Waldeck verschijnt hij toch nog een keer op het toneel om met Fred Zuiderwijk in gesprek te gaan over zijn carrière en over zijn boek Brieven aan God en andere mensen. (Verschijningsdatum: 16/10/2018)

In deze ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’ ontloopt Paul van Vliet niets en niemand meer. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, de zanger of de entertainer. Met zijn boek Brieven aan God en andere mensen verschijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier.

Paul van Vliet Paul van Vliet - fotograaf:Roy Beusker