Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Pop-up Elab: Coderdojo

Bij Coderdojo leren kinderen programmeren en kunnen zij uit verschillende onderwerpen kiezen. Reserveren: https://www.coderdojo-denhaag.nl/


Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 

HTML / JavaScript (12+)

JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we hiermee aan de slag. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn en hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Je leert ook over JavaScript-frameworks. Je maakt onder meer zelf een rekenmachine in JavaScript, maar als je wat tijd over hebt maak je een spel: van woorden raden tot breakout of flappy bird. 

Is JavaScript nog wat te ingewikkeld? Begin dan met HTML. Iedere website op internet bestaat uit webpagina's die gemaakt zijn met HTML. Je leert zelf een webpagina opmaken en te vullen. Als je wilt publiceren we je resultaat ook gelijk op het internet zodat je het kunt laten zien aan anderen.


Legomindstorms

Vandaag gaan we ook met legomindstorms aan de slag voor maximaal vier kinderen. Wil je meedoen, schrijf je dan snel in! Hiervoor heb je geen laptop nodig.


Microbit

Hier leer je programmeren met de microbit.3D printen

Vandaag gaan we voor de tweede keer met de 3D printer aan de slag! Je leert 3D tekenen in het programma Tinckercad en daarna wordt jouw ontwerp geprint. Je kan een sleutelhanger ontwerpen met je eigen naam of er is keus uit nog twee andere opdrachten. Er kunnen 10 kinderen mee doen.


Laptop

Neem je laptop mee (of leen er eentje). Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving. Wij zullen dan proberen om een laptop/computer voor je te regelen.


Programma:

Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur
Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.


 Reserveren: https://www.coderdojo-denhaag.nl/Coderdojo Coderdojo
Bibliotheek Den Haag