PressReader; internationale kranten en tijdschriften

- Kranten en tijdschriften uit 100 landen in 60 verschillende talen op het beeldscherm.

Nieuws en informatie uit heel de wereld! Met PressReader leest u in de bibliotheek digitale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 60 verschillende talen. En wilt u bepaalde kranten of tijdschriften liever thuis lezen, dan kan dat ook: met de PressReader app.

Veel keus

Met PressReader hebt u de keuze uit 5.000 dag- en opiniebladen en tijdschriften. U leest ze fulltext op het beeldscherm, in de oorspronkelijke vorm, zoals ze gedrukt zijn. Natuurlijk actuele edities, maar ook bijvoorbeeld kranten uit een archief tot 90 dagen terug.

Hoe kunt u zoeken?

Hoe gebruikt u de PressReader app?

Kranten en tijdschriften buiten de bibliotheek lezen kan ook: met de Pressdisplay app.

* Download eerst (in de bibliotheek of thuis) de PressReader-app op uw tablet, smartphone of laptop.
* Activeer deze app in de bibliotheek door hem te openen via verbinding met het wifinetwerk.
* Download kranten en tijdschriften die u wilt lezen. U kunt ze gedurende 7 dagen buiten de bibliotheek lezen, maar thuis ook andere downloaden!
* Na die 7 dagen moet u in de bibliotheek de app even opnieuw activeren (via bibliotheek-wifi naar de app gaan) om weer nieuwe kranten en tijdschriften te downloaden.

Hebt u een account nodig?

Leest u de kranten en tijdschriften buiten de bibliotheek op hetzelfde apparaat als waarop u ze hebt gedownload? Dan hebt u geen account nodig.

Wilt u ze bijvoorbeeld thuis op een ander apparaat gaan lezen? Dan moet u wél een account aanmaken. Als u dat in de bibliotheek doet, hoeft u maar weinig gegevens in te vullen. Buiten de bibliotheek een account aanmaken kan ook, maar dan worden meer gegevens gevraagd (o.a. creditkaartnummer).