Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Pressdisplay

- Kranten en tijdschriften uit 100 landen in 60 verschillende talen op het beeldscherm.

Nieuws en informatie uit heel de wereld! Met Pressdisplay leest u in de bibliotheek digitale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 60 verschillende talen. En wilt u bepaalde kranten of tijdschriften liever thuis lezen, dan kan dat ook: met PressReaderapp.

Veel keus

Met Pressdisplay hebt u de keuze uit 5.000 dag- en opiniebladen en tijdschriften. U leest ze fulltext op het beeldscherm, in de oorspronkelijke vorm, zoals ze gedrukt zijn. Natuurlijk actuele edities, maar ook bijvoorbeeld kranten uit een archief tot 90 dagen terug.

Hoe kunt u zoeken?

U kunt zoeken naar de titel van een specifieke krant, of kranten selecteren op taal, of kranten zoeken in een bepaald land, of met trefwoorden zoeken naar speciale artikelen in één of meerdere kranten, of tijdschriften selecteren binnen een speciaal thema.

Hoe gebruikt u de Pressdisplay app?

Kranten en tijdschriften buiten de bibliotheek lezen kan ook: met de Pressdisplay app.

* Download eerst (in de bibliotheek of thuis) de Pressdisplay-app op uw tablet, smartphone of laptop.
* Activeer deze app in de bibliotheek door hem te openen via verbinding met het wifinetwerk.
* Download kranten en tijdschriften die u wilt lezen. U kunt ze gedurende 7 dagen buiten de bibliotheek lezen, maar thuis ook andere downloaden!
* Na die 7 dagen moet u in de bibliotheek de app even opnieuw activeren (via bibliotheek-wifi naar de app gaan) om weer nieuwe kranten en tijdschriften te downloaden.

Hebt u een account nodig?

Leest u de kranten en tijdschriften buiten de bibliotheek op hetzelfde apparaat als waarop u ze hebt gedownload? Dan hebt u geen account nodig.

Wilt u ze bijvoorbeeld thuis op een ander apparaat gaan lezen? Dan moet u wél een account aanmaken. Als u dat in de bibliotheek doet, hoeft u maar weinig gegevens in te vullen. Buiten de bibliotheek een account aanmaken kan ook, maar dan worden meer gegevens gevraagd (o.a. creditkaartnummer).

Bibliotheek Den Haag