Rembrandt, van héél dichtbij (volgeboekt)

Lezing
Rembrandt (1606-1669) staat centraal in deze lezing met een geweldige selectie uit zijn werk.  Natuurlijk de Nachtwacht, een van de werken uit de Wereld Top-10. U kent het uiteraard, maar weet u eigenlijk wel wat Rembrandt op deze groepsvoorstelling nu precies afbeeldt?  De lezing vertelt met heel veel mooi beeldmateriaal  over Rembrandts leven dat  grote successen kende (de huwelijksportretten van de jonge Marten Soolmans (21) en Oopjen Coppit (23) uit 1634 komen langs), maar ook tragische persoonlijke verliezen (de vroege dood van Saskia) en grote financiële tegenslagen (zijn faillissement). Zijn moeilijke karakter zat hem soms danig in de weg, maar hij wist een ongekende emotionele diepgang en intimiteit in zijn werk te brengen door zijn sublieme verfbeheersing.  In de lezing zijn ook muziekfragmenten opgenomen zodat de Gouden Eeuw echt tot leven komt.

Willy Atema
Willy Atema is cultuurhistorica. Zij geeft binnen het kader van haar eigen kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’ presentaties over alle mogelijke onderwerpen en thema’s binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis. Het motto van haar bureau luidt ‘De kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen’. Als u meer wit weten over deze spreekster, kijkt u dan op haar website: www.kunstEnkunde.nl

Grootmeester uit de Gouden Eeuw Grootmeester uit de Gouden Eeuw