Roaring Twenties & Streamline Thirties - Art Déco in Den Haag

In 1925 vond er te Parijs een wereldtentoonstelling plaats van moderne decoratieve kunsten en industrieel ontwerp. Ook Nederland was er vertegenwoordigd met een eigen paviljoen. Het mondaine Den Haag van die tijd deed volop mee aan deze ‘moderne’ mode.

Den Haag was 'roaring'

Interieurs met glamoureuze statietrappen, chique uitgevoerde filmpaleizen, Byzantijns ogende mozaïeken, gestroomlijnde cabriolets waar de Great Gatsby zó in weg kon zoeven: Den Haag had het allemaal en was grotendeels zelf producent.

Reinier Horjus

Reinier Horjus komt uit een familie die in de zeventiger en tachtiger jaren actief was in de antiekbranche. Hij is medewerker van het Haags Gemeentearchief en toont materiaal dat deels uit haar collecties afkomstig is. Reinier verzorgde zes jaar de antiek-praktijkcolleges voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam bij veilinghuis Christie’s en studeerde onder meer Engelse taal & letterkunde en kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Praktische informatie

De lezing is gratis en vindt plaats op donderdag 13 juni van 17.30 tot 18.30 uur Studio B op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Aanmelden is verplicht via aanmeldinglezingHGA@denhaag.nl

Jan Lavies, 'Carnaval'. Collectie Gemeentemuseum Den Haag. Jan Lavies, 'Carnaval'. Collectie Gemeentemuseum Den Haag.